ČOKOLÁDOVÝ DORT S PAŘÍŽSKÝM KRÉMEM

Neumíte si představit život bez čokolády? Upečte si famózní čokoládový dort s pařížským krémem. Děti ho milují, dospělí ho milují, takže budou všichni spokojeni!

hořká čokoláda

Co potřebujete na čokoládový dort (průměr max. 24 cm)?

  • 50 g hořké čokolády nebo 2 tyčinky ledových kaštanů
  • 125 g lískooříškového čokoládového krému
  • 250 až 300 ml 33% smetany ke šlehání
  • 175 g polohrubé mouky
  • 125 g moučkového cukru
  • 3 vejce
  • 150 ml oleje
  • 1/2 kypřícího prášku
  • případně pro milovníky čokolády dalších 50 g hořké čokolády
čokoládový dort s pařížským krémem

Pusťte se do toho

1. Smetanu nalijte do kastrolku, přidejte nalámanou čokoládu nebo nakrájené tyčinky a nechte je rozpustit ve smetaně. Směs důkladně promíchejte a nechte uležet přes noc v chladničce.

2. V míse vyšlehejte vajíčka s moučkovým cukrem do pěny. Postupně zašlehejte olej a lískooříškový krém, například Nutellu. Nakonec do těsta přisypejte prosátou mouku a kypřicí prášek.

3. Milovníci čokolády mohou nasypat do těsta dalších 50 gramů nasekané čokolády.

4. Těsto nalijte do vymazané a vysypané dortové formy o průměru 22 až 24 cm. Čokoládový dort pečte 40 až 50 minut při 180 stupních ve vyhřáté troubě.

5. Vyšlehejte pařížskou šlehačku z předešlého dne a potřete jí povrch dortu.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o čokoládový dort!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights