ČOKOLÁDOVÝ DORT S PAŘÍŽSKÝM KRÉMEM
Neumíte si představit život bez čokolády? Upečte si famózní čokoládový dort s pařížským krémem. Děti ho milují, dospělí ho milují, takže budou všichni spokojeni!
Co potřebujete na čokoládový dort (průměr max. 24 cm)?
- 50 g hořké čokolády nebo 2 tyčinky ledových kaštanů
- 125 g lískooříškového čokoládového krému
- 250 až 300 ml 33% smetany ke šlehání
- 175 g polohrubé mouky
- 125 g moučkového cukru
- 3 vejce
- 150 ml oleje
- 1/2 kypřícího prášku
- případně pro milovníky čokolády dalších 50 g hořké čokolády
Pusťte se do toho
1. Smetanu nalijte do kastrolku, přidejte nalámanou čokoládu nebo nakrájené tyčinky a nechte je rozpustit ve smetaně. Směs důkladně promíchejte a nechte uležet přes noc v chladničce.
2. V míse vyšlehejte vajíčka s moučkovým cukrem do pěny. Postupně zašlehejte olej a lískooříškový krém, například Nutellu. Nakonec do těsta přisypejte prosátou mouku a kypřicí prášek.
3. Milovníci čokolády mohou nasypat do těsta dalších 50 gramů nasekané čokolády.
4. Těsto nalijte do vymazané a vysypané dortové formy o průměru 22 až 24 cm. Čokoládový dort pečte 40 až 50 minut při 180 stupních ve vyhřáté troubě.
5. Vyšlehejte pařížskou šlehačku z předešlého dne a potřete jí povrch dortu.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o čokoládový dort!