PSTRUH S BYLINKOVOU PEŘINKOU
Lehký a zdravý oběd, který máte za chvíli hotový? Takový je recept na pstruha s bylinkovou peřinkou. Základem jsou čerstvé bylinky z květináče nebo vaší zahrádky.
Co potřebujete na pstruha s bylinkami?
- 2 pstruhy
- 1 hrst čerstvé petrželky
- 1/2 hrsti čerstvé bazalky
- 1/2 hrsti čerstvého oregana / tymiánu
- 1 stroužek česneku
- 20 g parmazánu
- 1 lžíce olivového oleje
- špetka soli
Pusťte se do toho
1. Pstruhy položte na plech s pečicím papírem.
2. V mixéru umixujte všechny bylinky, přidejte pokrájený parmazán, česnek, olej a špetku soli.
3. Směsí naplňte vnitřky pstruhů a zbytkem potřete vrchní stranu pstruhů.
4. Pstruhy pečte při 200 stupních asi 20 minut.
5. Servírujte s bramborami a zeleninovým salátem.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o pstruha s bylinkovou krustou!