BEZMASÝ STEAK ZE ZELÍ S BOHATOU KOŘENĚNOU CHUTÍ

Že musí být steak jen z masa? Přesvědčte se s námi, že podobnou dobrotu připravíte i ze zelí nebo květáku. Bezmasý steak vám nahradí maso svou bohatou kořeněnou chutí.

červené zelí na steak ze zelí

Co potřebujete na bezmasý steak ze zelí?

  • 1 hlávka bílého nebo červeného zelí
  • sójová omáčka tamari
  • pár stroužků česneku
  • plátky mandlí
  • čerstvá petrželka
  • mletá sladká / pálivá paprika
  • sůl a pepř
  • olej
sójová omáčka na steak ze zelí

Pusťte se do toho

1. Nakrájejte hlávkové zelí na plátky, aby vám vznikl steak.

2. Smíchejte v misce sójovou omáčku, rozetřený česnek, sůl, pepř, mletou papriku a olej a potřete marinádou z obou stran plátky zelí.

3. Zelné steaky rozložte na plech na pečicí papír a dejte péct na 200 stupňů.

4. Když je vršek steaků upečený, otočte je a potřete marinádou, případně podlijte trochou vody.

5. Při servírování posypejte zelné steaky petrželkou a plátky mandlí.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o bezmasý steak ze zelí!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights