BEZMASÝ STEAK ZE ZELÍ S BOHATOU KOŘENĚNOU CHUTÍ
Že musí být steak jen z masa? Přesvědčte se s námi, že podobnou dobrotu připravíte i ze zelí nebo květáku. Bezmasý steak vám nahradí maso svou bohatou kořeněnou chutí.
Co potřebujete na bezmasý steak ze zelí?
- 1 hlávka bílého nebo červeného zelí
- sójová omáčka tamari
- pár stroužků česneku
- plátky mandlí
- čerstvá petrželka
- mletá sladká / pálivá paprika
- sůl a pepř
- olej
Pusťte se do toho
1. Nakrájejte hlávkové zelí na plátky, aby vám vznikl steak.
2. Smíchejte v misce sójovou omáčku, rozetřený česnek, sůl, pepř, mletou papriku a olej a potřete marinádou z obou stran plátky zelí.
3. Zelné steaky rozložte na plech na pečicí papír a dejte péct na 200 stupňů.
4. Když je vršek steaků upečený, otočte je a potřete marinádou, případně podlijte trochou vody.
5. Při servírování posypejte zelné steaky petrželkou a plátky mandlí.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o bezmasý steak ze zelí!