POHANKOVÉ LÍVANCE S JABLKY A SKOŘICÍ

Pochutnejte si ráno na zdravých pohankových lívancích, které voní po jablkách a skořici. Budete je mít hotové dříve, než vstane hladová rodina.

pohankové lívance s jablky

Co potřebujete na pohankové lívanečky s jablky?

  • 2 hrnky pohankové mouky
  • 2 hrnky mléka
  • 2 jablka
  • 1 lžička skořice
  • 2 vejce
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • podle potřeby třtinový cukr
jablka na pohankové lívance

Pusťte se do toho

1. Jablka nastrouhejte nahrubo a smíchejte je s moukou, mlékem, vejci, kypřicím práškem a skořicí. Podle potřeby těstíčko dochuťte třtinovým cukrem.

2. Na pánvi rozehřejte kapku oleje nebo přepuštěného másla a osmažte lívanečky dozlatova.

3. Hotové pohankové lívanečky podávejte je ozdobené zakysanou smetanou, řeckým jogurtem, ovocem či marmeládou.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o pohankové lívance!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights