POHANKOVÉ LÍVANCE S JABLKY A SKOŘICÍ
Pochutnejte si ráno na zdravých pohankových lívancích, které voní po jablkách a skořici. Budete je mít hotové dříve, než vstane hladová rodina.
Co potřebujete na pohankové lívanečky s jablky?
- 2 hrnky pohankové mouky
- 2 hrnky mléka
- 2 jablka
- 1 lžička skořice
- 2 vejce
- 1 lžička kypřicího prášku
- podle potřeby třtinový cukr
Pusťte se do toho
1. Jablka nastrouhejte nahrubo a smíchejte je s moukou, mlékem, vejci, kypřicím práškem a skořicí. Podle potřeby těstíčko dochuťte třtinovým cukrem.
2. Na pánvi rozehřejte kapku oleje nebo přepuštěného másla a osmažte lívanečky dozlatova.
3. Hotové pohankové lívanečky podávejte je ozdobené zakysanou smetanou, řeckým jogurtem, ovocem či marmeládou.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o pohankové lívance!