PEČENÉ VDOLKY PRO MLSOUNY
Pečené vdolky jsou sladkou tečkou za nedělním obědem, famózní svačinou nebo žádanou večeří. A co víc, nesmaží se, ale pečou!
Co potřebujete na pečené vdolky?
- 250 g hladké mouky
- 125 ml mléka
- 30 g krupicového cukru
- 25 g másla
- 1/2 kostky droždí
- 1 žloutek
- máslo na potření
- povidla na potření
- tvaroh na ozdobení
Pusťte se do toho
1. Z mléka, cukru, lžičky mouky a rozdrobeného droždí nechte vzejít kvásek.
2. V míse smíchejte mouku, zbytek mléka, cukr, máslo, žloutek a vzešlý kvásek.
3. Propracujte vše ve vláčné těsto a nechte kynout 1 hodinu na teplém místě.
4. Poté z těsta vyválejte váleček a nakrájejte ho na podobně velké kousky.
5. Z kousků vytvarujte bochánky a zploštěte je na plechu dlaní.
6. Vdolky přikryjte utěrkou a nechte ještě 15 minut kynout.
7. Nakonec vdolky potřete rozpuštěným máslem a pečte asi 15 minut při 175 stupních.
8. Pečené vdolky podávejte potřené povidly a tvarohem.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o pečené vdolky!