PEČENÉ VDOLKY PRO MLSOUNY

Pečené vdolky jsou sladkou tečkou za nedělním obědem, famózní svačinou nebo žádanou večeří. A co víc, nesmaží se, ale pečou!

pečené vdolky

Co potřebujete na pečené vdolky?

  • 250 g hladké mouky
  • 125 ml mléka
  • 30 g krupicového cukru
  • 25 g másla
  • 1/2 kostky droždí
  • 1 žloutek
  • máslo na potření
  • povidla na potření
  • tvaroh na ozdobení
kvásek na pečené vdolky

Pusťte se do toho

1. Z mléka, cukru, lžičky mouky a rozdrobeného droždí nechte vzejít kvásek.

2. V míse smíchejte mouku, zbytek mléka, cukr, máslo, žloutek a vzešlý kvásek.

3. Propracujte vše ve vláčné těsto a nechte kynout 1 hodinu na teplém místě.

4. Poté z těsta vyválejte váleček a nakrájejte ho na podobně velké kousky.

5. Z kousků vytvarujte bochánky a zploštěte je na plechu dlaní.

6. Vdolky přikryjte utěrkou a nechte ještě 15 minut kynout.

7. Nakonec vdolky potřete rozpuštěným máslem a pečte asi 15 minut při 175 stupních.

8. Pečené vdolky podávejte potřené povidly a tvarohem.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o pečené vdolky!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights