KŘUPAVÁ ČOKOLÁDOVÁ GRANOLA DO JOGURTU

Milujete křupavé müsli? Nahraďte kupované müsli domácí křupavou granolou, která je skvělá do jogurtu i mléka.

čokoládová granola
ilustrační obrázek

Co potřebujete na křupavou čokoládovou granolu?

  • 200 g ovesných vloček
  • 2 lžíce ořechů
  • 2 lžíce semínek
  • 4 lžíce medu
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 hořká čokoláda
  • 1 lžíce oleje
ingredience na čokoládovou granolu

Pusťte se do toho

1. Smíchejte dohromady vločky, ořechy a semínka.

2. V nepřilnavém hrnci smíchejte med s olejem a na mírném ohni promíchejte, dokud se vám směs nespojí.

3. Medovou směs vlijte na vločky s ořechy a semínky, dobře promíchejte a nechte 15 minut odležet.

4. Poté směs nasypejte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte ve vyhřáté troubě na 170 stupňů asi 15 až 20 minut. POZOR: každých 5 minut granolu v troubě promíchejte.

5. Po upečení nechte vychladnout, posypejte perníkovým kořením a promíchejte s kousky čokolády.

6. Granolu skladujte ve vzduchotěsné nádobě nejdéle 1 měsíc.

Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o křupavou čokoládovou granolu!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights