KŘUPAVÁ ČOKOLÁDOVÁ GRANOLA DO JOGURTU
Milujete křupavé müsli? Nahraďte kupované müsli domácí křupavou granolou, která je skvělá do jogurtu i mléka.

Co potřebujete na křupavou čokoládovou granolu?
- 200 g ovesných vloček
- 2 lžíce ořechů
- 2 lžíce semínek
- 4 lžíce medu
- 1 lžička perníkového koření
- 1 hořká čokoláda
- 1 lžíce oleje

Pusťte se do toho
1. Smíchejte dohromady vločky, ořechy a semínka.
2. V nepřilnavém hrnci smíchejte med s olejem a na mírném ohni promíchejte, dokud se vám směs nespojí.
3. Medovou směs vlijte na vločky s ořechy a semínky, dobře promíchejte a nechte 15 minut odležet.
4. Poté směs nasypejte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte ve vyhřáté troubě na 170 stupňů asi 15 až 20 minut. POZOR: každých 5 minut granolu v troubě promíchejte.
5. Po upečení nechte vychladnout, posypejte perníkovým kořením a promíchejte s kousky čokolády.
6. Granolu skladujte ve vzduchotěsné nádobě nejdéle 1 měsíc.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o křupavou čokoládovou granolu!

