STUDENÁ TZATZIKY OMÁČKA NEJEN KE GRILOVANÉMU MASU
Marně hledáte nejlepší dresink ke grilovanému masu či zelenině? Umíchejte si domácí dresink: tzatziki omáčku z okurek, jogurtu a kopru.
Co potřebujete na tzatziki omáčku?
- 2 čerstvé okurky
- 500 g bílého jogurtu
- 4 stroužky česneku
- 20 g čerstvého kopru
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce vinného octa
- sůl a pepř podle chuti
Pusťte se do toho
1. Okurky nastrouhejte najemno a případně z nich odlijte přebytečnou vodu.
2. K okurkám přimíchejte prolisovaný česnek a nasekaný kopr.
3. Nakonec přidejte do tzatziki bílý jogurt, olivový olej a vinný ocet.
4. Osolte a opepřete podle chuti. Nechte vychladit.
5. Podávejte ke grilovanému masu nebo zelenině.
Sdílejte recept na Facebooku a podělte se s přáteli o tzatziki omáčku!