KRÉMOVÁ ČESNEČKA Z PEČENÉHO ČESNEKU

krémová česnečka
ilustrační obrázek

Jaká polévka je nejlepší na nachlazení? Jednoznačně krémová česnečka z pečeného česneku, zakápnutá smetanou a zjemněná brambory.

Co potřebujete na krémovou česnečku z pečeného česneku?

  • 5 paliček česneku
  • 2 brambory
  • 1 cibule
  • 1 1itr zeleninového vývaru
  • 150 ml smetany na vaření
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Pusťte se do toho

1. Nejprve upečte česnek. Jednotlivým paličkám odřízněte vrchní část, každou pak pokapejte olivovým olejem a zabalte do alobalu.

2. Takto připravené paličky dejte do zapékací mísy a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 až 30 minut (podle velikosti česneku).

3. Cibuli nakrájejte na kostičky a orestujte na olivovém oleji. Přidejte brambory nakrájené na menší kostky, zalijte vývarem a vařte, dokud brambory nezměknou.

4. Jakmile budou brambory měkké, polévku odstavte, přilijte smetanu, vymáčkněte do ní upečené česnekové stroužky a vše rozmixujte dohladka. Dochuťte solí a pepřem.

Sdílejte na Facebooku recept na krémovou česnečku!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights