KRÉMOVÁ ČESNEČKA Z PEČENÉHO ČESNEKU
Jaká polévka je nejlepší na nachlazení? Jednoznačně krémová česnečka z pečeného česneku, zakápnutá smetanou a zjemněná brambory.
Co potřebujete na krémovou česnečku z pečeného česneku?
- 5 paliček česneku
- 2 brambory
- 1 cibule
- 1 1itr zeleninového vývaru
- 150 ml smetany na vaření
- sůl a pepř
- olivový olej
Pusťte se do toho
1. Nejprve upečte česnek. Jednotlivým paličkám odřízněte vrchní část, každou pak pokapejte olivovým olejem a zabalte do alobalu.
2. Takto připravené paličky dejte do zapékací mísy a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 až 30 minut (podle velikosti česneku).
3. Cibuli nakrájejte na kostičky a orestujte na olivovém oleji. Přidejte brambory nakrájené na menší kostky, zalijte vývarem a vařte, dokud brambory nezměknou.
4. Jakmile budou brambory měkké, polévku odstavte, přilijte smetanu, vymáčkněte do ní upečené česnekové stroužky a vše rozmixujte dohladka. Dochuťte solí a pepřem.
Sdílejte na Facebooku recept na krémovou česnečku!