MINI CROISSANTY Z LISTOVÉHO TĚSTA S JABLKY

mini croissanty s jablky

Prozkoumejte chuťovou harmonii s receptem na ořechové mini croissanty s jablky a skořicí. Lahodná kombinace vlašských ořechů, čerstvých jablek a aromatické skořice vytváří neodolatelně chutný dezert.

Co potřebujete na mini štrúdly?

  • 2 hrsti vlašských ořechů
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 2 jablka
  • 1 balení listového těsta
  • 1 vejce na potření

Pusťte se do toho

1. Jemně nasekejte vlašské ořechy a smíchejte je v míse s třtinovým cukrem a mletou skořicí.

2. Jablka nakrájejte na osminy a zbavte jádřinců. Rozvijte plát listového těsta a nařežte ho na přibližně 12 trojúhelníků; základna by měla být o něco širší než kousky jablek, a strany pak stejně dlouhé jako kratší strana plátu těsta.

3. Každý kousek těsta posypejte připravenou ořechovou směsí. Položte jablko na nejkratší stranu těsta a srolujte ho do podoby croissantu.

4. Hotové kousky umístěte na plech vyložený pečicím papírem a potřete je rozšlehaným vejcem.

5. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 12 minut.

Sdílejte na Facebooku recept na mini croissanty!


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights