MALINOVÝ OCET DO SALÁTŮ

Malinový ocet do salátů dodá pokrmům svěží ovocnou chuť a jemnou kyselost. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek vás mile překvapí! Perfektně se hodí k listové zelenině, grilované zelenině nebo dokonce k sýrovým salátům.
Co potřebujete na malinový ocet do salátů?
- 500 g čerstvých nebo mražených malin
- 300 ml jablečného octa
- 150 g krupicového cukru

Pusťte se do toho
1. Maliny promačkejte vidličkou. Vložte je do sklenice, zalijte je jablečným octem, uzavřete sklenici a uložte do chladu a temna. Nechte marinovat 1 až 2 týdny a obden obsah protřepte.
2. Tekutinu sceďte přes plátno do hrnce a přidejte cukr. Za stálého míchání tekutinu zahřívejte jen tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Hotový ocet přelijte do sterilizované láhve.
TIP: Malinový ocet se hodí do ovocných i zeleninových salátů.

