KYNUTÝ BRAMBORÁK V TROUBĚ

domácí kynuté bramboráky z trouby

Tradiční bramborák dostává nový šmrnc! Kynutý bramborák v troubě je moderní variací oblíbeného českého pokrmu. Díky kynutí je ještě nadýchanější a chutnější.

Co potřebujete na kynutý bramborák v troubě?

  • 4 až 5 větších syrových brambor
  • 1 vejce
  • 1 lžíce cukru do kvásku
  • 42 g droždí
  • hrubá mouka dle potřeby
  • 500 ml mléka
  • sádlo na vymazání
  • majoránka, sůl, pepř a česnek podle chuti
  • máslo
brambory v košíku na bramboráky

Pusťte se do toho

1. Z droždí, trochy mléka a cukru připravte kvásek. Oloupané a nastrouhané brambory přelijte horkým mlékem, přidejte vzešlý kvásek, vejce, mouku, česnek a koření.

2. Zadělejte husté těsto a po vykynutí ho rozetřete do sádlem vymazaného pekáče. Pečte při 180 °C asi 30 minut.

3. V průběhu pečení povrch bramboráku dvakrát potřete rozpuštěným máslem.


Sdílejte recept s přáteli
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Ověřeno MonsterInsights