KYNUTÝ BRAMBORÁK V TROUBĚ
Tradiční bramborák dostává nový šmrnc! Kynutý bramborák v troubě je moderní variací oblíbeného českého pokrmu. Díky kynutí je ještě nadýchanější a chutnější.
Co potřebujete na kynutý bramborák v troubě?
- 4 až 5 větších syrových brambor
- 1 vejce
- 1 lžíce cukru do kvásku
- 42 g droždí
- hrubá mouka dle potřeby
- 500 ml mléka
- sádlo na vymazání
- majoránka, sůl, pepř a česnek podle chuti
- máslo
Pusťte se do toho
1. Z droždí, trochy mléka a cukru připravte kvásek. Oloupané a nastrouhané brambory přelijte horkým mlékem, přidejte vzešlý kvásek, vejce, mouku, česnek a koření.
2. Zadělejte husté těsto a po vykynutí ho rozetřete do sádlem vymazaného pekáče. Pečte při 180 °C asi 30 minut.
3. V průběhu pečení povrch bramboráku dvakrát potřete rozpuštěným máslem.